Betonrot herstel 

Betonrot is een van de meest voorkomende problemen in de bouwwereld en een van de meest voorkomende problemen als het om beton gaat. Beton is net zo kwetsbaar als elk ander materiaal. Mocht u met betonrot te maken krijgen, dan is het belangrijk om snel de specialist in betonrot herstel in te schakelen. Behalve dat zijn we overigens ook expert als het gaat om balkon renovatie.

Betonrot herstel kent voor ons geen enkel geheim meer

Kijken we eens goed naar wat betonrot herstel dan precies is, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Wij als specialist in betonrot herstel kennen alle manieren om betonrot te herstellen. Betonrot kan verwijderd worden door in eerste instantie te hakken in de losse stukken beton. Verder kunt u het wapeningsstaal vrij van roest krijgen met een staalborstel. Wat ook belangrijk is bij betonrot herstel is om te zorgen voor een goede hechting en om de bewapening altijd te behandelen met een speciaal reparatiemiddel. Daarvoor kan al een primer aangebracht worden. Elke situatie is echter anders. Wij als specialist in betonrot herstel kunnen elke situatie aan en hebben altijd een passende oplossing beschikbaar.

Bij de herstelwerkzaamheden kunnen we ook kiezen voor impregneren

Bij betonrot herstel hoort ook het waterdicht maken, ook wel het impregneren van de bovenlaag van bijvoorbeeld het balkon of van de betonvloer. Door de bovenlaag een impregneerlaag te geven wordt regenwater afgestoten. Water kan zo veel moeilijker de ondergrond intrekken en dus ook minder snel schade in de vorm van betonrot veroorzaken. Een impregneermiddel kan ook helpen om nadat betonrot herstel in de fundering plaats heeft gevonden, die fundering te beschermen tegen water en dus te behoeden voor betonrot. 

Check in de kruipruimte of u ook te maken hebt met betonrot

Ja, het komt in de praktijk voor dat complete betonelementen wegrotten en de bewapening wordt aangetast. Als u denkt met houtrot te maken te hebben, dan checkt u dat in de kruipruimte van uw woning. Treft u daar een goudkleurige roest aan of ziet u stukjes beton onder de vloer liggen, dan is de kans erg groot dat u te maken hebt met betonrot.

Wacht nooit te lang met het inschakelen van een specialist

Voor alles wat met schade aan beton te maken heeft is het buitengewoon verstandig om niet te lang te wachten met het inschakelen van een specialist, zoals wij dat ook zijn. Door te lang te wachten kunnen heel serieuze problemen ontstaan en kan zelfs de veiligheid in het geding komen. En dat moet u simpelweg niet willen.